Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δεσμοφυλακες

Δέκα μέρες στους δρόμους συμπληρώνουν οι δεσμοφύλακες της Παγκύπριας συντεχνίας Ισότητα οι οποίοι βρέθηκαν, σήμερα έξω από το προεδρικό μέγαρο και το Υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας από την κυβέρνηση την αναβάθμιση της μισθολογικής τους κλίμακας και την παροχή ειδικού επιδόματος. 
 

«Καμία ανταπόκριση το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το Υπουργείο δικαιοσύνης έχει συναινέσει το κόλλημα είναι στο Υπουργείο Οικονομικών εκεί είναι θέματα μας θα αναμένουμε να παρέμβει η κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος να υλοποιηθούν και τα δύο μας έτοιμα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Κλάδου Δεσμοφυλάκων Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ», Γιώργος Μαλτέζος. 

Η απουσία πέραν των 230 δεσμοφυλάκων, από τα καθήκοντα τους αναγκάζει τις κεντρικές φυλακές να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας με την κατάσταση συμφώνα με τον κύριο Μαλτέζο να βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, προσθέτοντας πως δεν θα ήταν καλή ιδέα η είσοδος της αστυνομίας στις φυλακές. 

«Δεν μπορεί κανένα αστυνομικός να εκτελέσει τα καθήκοντα του δεσμοφύλακα, και θεωρούμε το να μπουν αστυνομικοί που ήδη κυνηγούν κρατουμένους δεν νομίζω να είναι καλή ιδέα θα είναι πολύ πολύ ριψοκίνδυνο και θα υπάρχει θέμα σοβαρό», σημείωσε ο κ. Μαλτέζος. 

Στο μεταξύ σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Παντελή. 


Ο κύριος Ματθαίου ξεκαθάρισε στον κύριο Παντελή πως τα δυο αιτήματα των δεσμοφυλάκων θα πρέπει να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση, με το Υπουργείο Οικονομικών να επιφυλάσσει την απάντηση του μέχρι και την Παρασκευή όπου και λήγει το περιθώριο διαλόγου που έδωσε με την κυβέρνηση ο κλάδος δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ.