Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ενοικιο διαμερισματα αυξησεις

Τα ενοίκια «φωτιά», έσπρωξαν 50 ελληνοκύπριους στα Κατεχόμενα. Βρήκαν τη λύση στα πολύ χαμηλά ενοίκια που υπάρχουν στις τουρκοκρατούμενες περιοχές κάτι που σύμφωνα και με τον Βουλευτή της ΔΗΠΑ, Αλέκο Τρυφωνίδη, είναι πολύ θλιβερό, όχι όμως κατακριτέο.

Ο κ. Τρυφωνίδης επέλεξε να δει από κοντά το πρόβλημα μετά τις καταγγελίες που έλαβε όσον αφορά την «κατάντια» του τόπου μας που όπως ανέφερε, «υποχρεώνει τους άπορους φοιτητές να καταφεύγουν στα Κατεχόμενα για να εξασφαλίσουν χαμηλότερο ενοίκιο».

Κατά την επίσκεψη του, συνομίλησε με 5-6 άτομα που μένουν κοντά στο οδόφραγμα ενώ όπως πληροφορήθηκε εκεί κοντά είναι γύρω στους 50.

Αναφορικά με τις τιμές των ενοικίων στα Κατεχόμενα, είπε πως, για ένα μονάρι η τιμή ανέρχεται στα 170 ευρώ και γύρω στα 200-220 για δυάρι.

Τεράστια η δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα παιδιά καθώς, ο κ. Τρυφωνίδης, σημείωσε ότι είναι παιδιά μονογαμικών οικογενειών, ορφανά κλπ. 

«Είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε άμεσες ενέργειες για να αποτρέψουμε άλλους πολίτες να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργεια»

Κάποιες από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνίδη, είναι να υπάρξει ισχυρή κρατική παρέμβαση για τη φοιτητική χορηγία και η Κυβέρνηση να δώσει άμεσα πολεοδομικά και άλλα κίνητρα στους ιδιώτες για ανέγερση φοιτητικών εστιών.