Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάμερες τροχαίας

Δεν γλυτώνουν τα πρόστιμα από τις κάμερες οι οδηγοί, καθώς μπαίνουν σε ειδική λίστα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα τους «τσακώσει» η Αστυνομία.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Γιώργος Μιλής, ανέφερε ότι, ήρθε στην αντίληψη τους πως πολλοί πολίτες αποφεύγουν να πληρώσουν τα πρόστιμα από τις κάμερες τροχαίας. Είπε πως, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και την ιδιωτική εταιρία που χειρίζεται το θέμα, θα προσπαθήσουν να βρουν τους κατάλληλους τρόπους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι, το πρόστιμο δεν διαγράφεται. Για να βγει το εξώδικο και να είναι σε ισχύ πρέπει να παραδοθεί στον παραβάτη» ανέφερε και σημείωσε, «Στις περιπτώσεις που δεν παραληφθεί το πρόστιμο, μέσα στο συμβόλαιο υπάρχουν κάποιοι όροι και πόσες προσπάθειες πρέπει να κάνει η ιδιωτική εταιρία για να βρει τον παραβάτη».

Οι αρμόδιοι θα κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να πάει το πρόστιμο στον παραλήπτη, εάν αυτό δεν γίνει τότε ο «παραβάτης» μπαίνει σε ειδική λίστα και σε περίπτωση που επιχειρήσει να ταξιδέψει τον «τσακώνουν» στο αεροδρόμιο και αναγκάζεται να πληρώσει το πρόστιμο.

Χάος χωρίς «τέλος» στους δρόμους

Ο κ. Μιλής ερωτήθηκε και για την αυξημένη τροχαία κίνηση στους δρόμους που ταλαιπωρεί τους οδηγούς σε καθημερινή βάση και έχει μετατραπεί σε εφιάλτη για πολλούς. Όπως ανέφερε, η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο πέραν των τροχαίων διευκολύνσεων.

Αυτό μπορεί κανείς να το αντιληφθεί, όπως είπε, αφού εδώ και κάποια χρόνια μέλη της Αστυνομίας βοηθούν στις κύριες διασταυρώσεις των πόλεων βελτιώνοντας έστω και για κάποια χρονική περίοδο την κατάσταση.