Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδρέας Σουτζιής

Σε αναμμένα κάρβουνα παραμένει η οικογένεια του Ανδρέα Σουτζίη, καθώς αύριο αναμένεται η  ανακοίνωση της απόφασης του λεγόμενου «δικαστή». Αύριο συμπληρώνονται 28 μέρες από τότε που τελεί υπό κράτηση από τις κατοχικές δυνάμεις.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο αδελφός του, Σάββας, σημειώνοντας πως η οικογένεια περιμένει με αγωνία την αυριανή απόφαση του λεγόμενου «δικαστηρίου».

«Περιμένω ότι θα τον φέρω αύριο μαζί μας», σχολίασε ο Σάββας Σουτζιής, εκφράζοντας την πίστη πως θα αφεθεί ελεύθερος, και η ποινή να είναι απλώς ένα πρόστιμο. 

«Αυτό είναι το λογικό, και ήδη είναι υπερβολικά τα όσα έχουν γίνει» συνέχισε ο αδελφός του, επαναλαμβάνοντας πως η κατηγορία περί κατοχής των πέντε φωτογραφιών δεν συνιστά οποιοδήποτε σημαντικό αδίκημα, καθώς είναι σαν αυτές που μπορεί να βρει οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του λεγόμενου «δικαστηρίου» αναμενόταν την προηγούμενη Πέμπτη (22/09), ωστόσο ο «δικαστής» αποφάσισε όπως αυτή ανακοινωθεί μετά από πέντε ημέρες. 

Σημαντικό εξάλλου στοιχείο το γεγονός ότι στην πρώτη «δικαστική διαδικασία», αυτή που αφορούσε την κατοχή ασυρμάτου χωρίς άδεια, έκλεισε με παρατήρηση και πρόστιμο 30.000 ΤΛ (περίπου 1.640 ευρώ) που θα πληρώσει σε περίπτωση που ξανακάνει το αδίκημα, στο λεγόμενο «επαρχιακό δικαστήριο» Τρικώμου.