Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια

Πρόλαβαν τα χειρότερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη από το μεσημέρι της Παρασκευής (23/09) για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στην κοινότητα της Άλασσας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγια είναι διαχειρίσιμη και κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα.

Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν υποστατικά συμπεριλαμβανομένου αποθηκών, πρατήριο πετρελαιοειδών και Βιολογικό Σταθμό.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά συνεχίζει να υφίσταται στο σκουπιδότοπο Βατί, όπου η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη, ως επίσης και στο υποστατικό ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων όπου φλέγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατασβήνουν με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού τα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά οχήματα, ενώ προστατεύουν το υποστατικό διαχείρισης της ανακύκλωσης και η εταιρεία καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετακινεί οχήματα που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά σε ασφαλή χώρο.

Άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν στο ύπαιθρο για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, κατάσβεση μικρών εστιών και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Οι δυνάμεις θα επιχειρούν καθ'όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Πάντως για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε μεγάλος αριθμός επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, ενώ τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2.

Κακόβουλη ενέργεια βλέπει ο Κοινοτάρχης

Ο Κοινοτάρχης της περιοχής, Αιμίλιος Ττοφαλλής, εξέφρασε την άποψη ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε πως σε περίπου ενάμιση μήνα καταγράφηκαν τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή και «είναι λυπηρό, διότι είναι σκόπιμες οι πυρκαγιές, δεν είναι που μόνες τους, δηλαδή δεν πιστεύω ότι είναι από ανθρώπινες δραστηριότητες, πρέπει να είναι κακόβουλες οι πυρκαγιές».
 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πυρκαγιά:

 

πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
φωτια