Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παρακολουθησεις

Ανοίγει η συζήτηση στις 26 Οκτωβρίου για τις παρακολουθήσεις μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Νομικών της Βουλής για εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος, μετρά από πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Άριστος Δαμιανού – Βουλευτής ΑΚΕΛ

Θεωρούμε ότι υπάρχει ζήτημα με την επιχειρηματική λεγόμενη δραστηριότητα ορισμένων εταιρειών παραγωγής λογισμικών στη Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες ενδέχεται να εμπλέκονται σε παράνομες παρακολουθήσεις.

 

Η Επιτροπή Νομικών εξέταζε σήμερα και το θέμα που προκύπτει από την μη συμμόρφωση της Διοίκησης με τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου. Η Επιτροπή κατέληξε στην αναγκαιότητα επικαιροποίησης των νομοθεσιών ώστε να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Νίκος Τορναρίτης – Πρόεδρος Επιτροπής Νομικών

Έχουμε αποφασίσει και θα στείλω επιστολή στην αρμόδια Υπουργό να οριστεί άμεσα ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας ο οποίος σε ένα διάστημα 30 με 40 ημερών να καταθέσει ολοκληρωμένη έκθεση.

 

Το σχετικό Νομοσχέδιο έχει στόχο έχει την διασφάλιση του δικαιώματος της αποτελεσματικής προσφυγής στην διοικητική δικαιοσύνη και κατετέθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Μεταξύ άλλων προβλέπει την αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων να ελέγχουν την ενεργή συμμόρφωση προς τις ακυρωτικές αποφάσεις τους, να αποφασίζουν σχετικά και να επιβάλλουν, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, κυρώσεις.