Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πτβ

Η Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου συμμετείχε σε ποδηλασία που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η ποδηλασία, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λάρνακας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Λάρνακας, τέθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής  Αννίτας Δημητρίου 2022».

Προστίθεται ότι «η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002, ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2022, είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους».

Φέτος «ο στόχος, της χρήσης των εναλλακτικών μέσων διακίνησης, γίνεται ακόμη πιο επιτακτικός, αφού θα συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος είναι να κατανοήσουν όλοι ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι διακίνησης συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της υγείας, στη μείωση των ρύπων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην εξοικονόμηση χρημάτων και το σημαντικότερο ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενεές».

Ο Δήμος Λάρνακας παρείχε ποδήλατα και κράνη σε όλους τους συμμετέχοντες που δεν είχαν ποδήλατο και το EUROPE DIRECT Larnaca ενημερωτικό υλικό, ενώ πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός για ένα ποδήλατο για τους ενήλικες  και ένα παιδικό ποδήλατο.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.