Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νεκροι αρμενια αζερμπαιτζαν

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι περισσότεροι από 210 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στα σύνορα αυτή την εβδομάδα, με το Ερεβάν να κατηγορεί τα στρατεύματα του Μπακού για φρικαλεότητες στις χειρότερες μάχες των τελευταίων δύο ετών.

Σε μια άλλη εξέλιξη,  η Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι είπε ότι θα ταξιδέψει στο Ερεβάν το Σάββατο.

Και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται ότι προκάλεσαν τις συγκρούσεις, οι οποίες ξέσπασαν την Τρίτη και έληξαν με διεθνή μεσολάβηση τη νύχτα της Πέμπτης.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών μεταξύ των στρατευμάτων του σε 77 από 71 που είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι «προς το παρόν, ο αριθμός των νεκρών είναι 135». Είπε ότι αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Η Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα της Αρμενίας, Κριστίνα Γκριγκοριάν δήλωσε αργότερα ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Ο αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας, Έντουαρντ Αστριάν, κατηγόρησε τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν για «ωμότητες», λέγοντας ότι ακρωτηρίασαν και τεμάχισαν τα πτώματα νεκρών Αρμενίων στρατιωτών.