Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θωμάς Αντωνίου.

Χωρίς την αφοσίωση που χαρακτήριζε την πορεία του Θωμά Αντωνίου από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, το ΓεΣΥ δεν θα γινόταν πραγματικότητα, αναφέρει σε ανακοίνωση η Διεύθυνση και το προσωπικό του ΟΑΥ, με αφορμή την αποχώρηση του Προέδρου του Οργανισμού από το ΔΣ.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό ευχαριστούν τον κ. Αντωνίου «για την πολύτιμη συμβολή του στην εφαρμογή και λειτουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας».

«Ο κ. Αντωνίου, για 10 χρόνια, δούλεψε με ζήλο, ανιδιοτέλεια και ήθος. Στάθηκε δίπλα στη Διευθυντική ομάδα και στο Προσωπικό του Οργανισμού, στηρίζοντας τους καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου που ήταν καθοριστική για την επίτευξη του βασικού στόχου: την εφαρμογή και λειτουργία του ΓεΣΥ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Είναι γεγονός, προστίθεται, «ότι χωρίς την αφοσίωση που χαρακτήριζε την πορεία του κ. Αντωνίου από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού, το ΓεΣΥ δεν θα γινόταν πραγματικότητα».

«Χωρίς τις δικές του συχνές και βαρυσήμαντες μάχες δεν θα μπορούσε σήμερα ο Κύπριος πολίτης να απολαμβάνει το πολυτιμότερο δικαίωμα του, τη δια βίου ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας», αναφέρεται.

Επίσης επισημαίνεται πως το ΓεΣΥ δεν είναι πλέον εκείνο το μακρινό και μη υλοποιήσιμο σχέδιο όπως ήταν πριν από 10 χρόνια όταν ο κ. Αντωνίου είχε παραλάβει για πρώτη φορά το πηδάλιο του Οργανισμού. Το ΓεΣΥ, είναι πλέον μια κοινωνική κατάκτηση, ένδειξη και απόδειξη της βαρύτητας που έχει σε τούτο τον κόσμο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταλήγει η ανακοίνωση.