Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ταχυτητα

Στην σύλληψη 22χρoνου τουρίστα, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα στην περιοχή Κάππαρη, στον Πρωταρά, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικης Διεύθυνσης Αμμοχωστου Στηβ Θεοδουλου «στην θέα του οχήματος του 22χρονου τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου το ακολούθησαν με περιπολικό όχημα και με την χρήση σειρήνων και φάρων κάλεσαν τον οδηγό του να σταματήσει».

«Αντί αυτού ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας αλόγιστα, επικίνδυνα και απερίσκεπτα θέτοντας σε κίνδυνο άλλους οδηγούς και περιουσία. Σε κάποιο σημείο όπου υπήρχε αδιέξοδο έγινε δυνατή η ανακοπή του οχήματος και στην θέα των μελών της αστυνομίας ο οδηγός εξήλθε του οχήματός του και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους, προσπαθώντας να τους χτυπήσει με τα χέρια του» πρόσθεσε.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και κατά την σύλληψη του έφερε αντίσταση, είπε ο κ. Θεοδουλο.

Στον 22χρονο διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ με ένδειξη 70 mg% αντί 9 mg% που είναι το όριο, ενώ διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδηγού και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφαλείας.

Αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για αδικήματα επίθεσης και αντίστασης κατά της νόμιμης σύλληψης ως επίσης και τροχαία αδικήματα οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς άδεια οδηγού και πιστοποιητικό ασφαλείας. Επίσης για αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη οδήγηση για το κοινό και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η υπόθεση, που διερευνάται από τον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι εντός της ημέρας.