Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμα

Εν μέσω αντιπαραθέσεων και διαμαρτυριών επικυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Γερίου για μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου, σε λεωφόρο «Δημήτρη Χριστόφια. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την περίοδο 2008-2013. 

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επικυρώθηκε χθες βράδυ σε ανοικτή συνεδρία, με πλειοψηφία 5-4, και μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετό διάστημα καθώς η πρόταση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ κατατέθηκε από τις 21 Ιουλίου. 

«Όντως είχε αντιδράσεις που το δικέφαλο και το ΔΗΚΟ, η πλειοψηφία τρεις του ΑΚΕΛ, ένας της ΕΔΕΚ και ο δήμαρχος 5 ψήφισαν υπέρ και τελείωσε η συνεδρία ψες κάναμε επικύρωση των πρακτικών», σημείωσε ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου.  
Κατά την διάρκεια της συνεδρίας η ομάδα πρωτοβουλίας διάσωσης της λεωφόρου Γερίου πραγματοποιούσε διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο, με τα πνεύματα να οξύνονται σε κάποιες περιπτώσεις 

«Θεωρούμε ότι η μετονομασία της λεωφόρου Γερίου η οποία είναι ταυτότητα, και όταν αλλάξει με τη μεταρρύθμιση και γίνουμε δήμος Λατσιών Γερίου θεωρώ ότι είναι ένα σύμβολο ένα σημάδι που θα θυμίζει για πάντα το Γέρι μας », δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γερίου , Απόστολος Αριστοτέλους. 

«Είναι ένας εμπορικός δρόμος με πολλά καταστήματα και πολλά σπίτια και θα ταλαιπωρηθούν πολύ από αυτή την αλλαγή», ανέφερε ο Εκπρόσωπος ομάδας πρωτοβουλίας διάσωσης Λεωφόρου Γερίου.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γερίου η μετονομασία της λεωφόρου θα γίνει τιμής ένεκεν για την προσφορά του Δημήτρη Χριστόφια. Αν και αρχικά γίνονταν σκέψεις για άλλο δρόμο 

«Ήρθε πρόταση που το ΑΚΕΛ λεωφόρο Αθαλάσσας, και του λέω δεν μπορεί να περάσει από εκεί διότι είναι ο δικέφαλος τα εθνικόφρονα σωματεία », τόνισε ο κ. Παπαλαζάρου. 

Η Ομάδα πρωτοβουλίας για τη διάσωση της λεωφόρου Γερίου, έχει μαζέψει, πέραν των 1300 υπογραφών από δημότες που διαφωνούν με την συγκεκριμένη απόφαση και προτίθενται να αναζητήσουν το δίκιο τους μέσω Δικαιοσύνης.