Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ανδρεας σουτζιης

Ο Ανδρέας Σουτζιής κρατείται με στόχο να επικρατήσει ο φόβος στους Ε/κ που περνούν στον «βορρά», αλλά και σε όσους αγωνίζονται για την ειρήνη, αναφέρει ανακοίνωση του Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωσή του το κόμμα σημειώνει ότι ο Σουτζιής κρατείται εδώ και 14 μέρες αλλά δεν έχει βρεθεί τίποτε εναντίον του, δεν του έχει απαγγελθεί καμιά κατηγορία κι αυτό πληγώνει τη συνείδηση ​​του κοινού, υπονομεύει την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, τη σχέση μεταξύ των κοινοτήτων και τους μεταξύ τους οικονομικούς δεσμούς και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Αποτελεί επίσης βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να σταματήσουν την αύξηση των διελεύσεων από τον νότο στον βορρά. Το δικαίωμα πρόσβασης στη δικαιοσύνη, η αρχή της ίσης μεταχείρισης των ατόμων ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, το τεκμήριο αθωότητας, η φήμη των θεσμών μας, οι καλές σχέσεις μεταξύ των κοινοτήτων, ακόμη και οι οικονομικοί δεσμοί δεν αποτελούν μέρος του δημόσιου συμφέροντος;», αναφέρει.

Εάν υπάρχει κάποιο αδίκημα, προσθέτει το ΚΚΔ, αυτό θα το κρίνει το «δικαστήριο». Ωστόσο, συνεχίζει, φάνηκε για άλλη μια φορά ότι οι καλές σχέσεις και η σταθερότητα που επιχειρείται να δημιουργηθούν σε συνθήκες μη λύσης βασίζονται σε μια λεπτή ισορροπία αλλά και πόσο μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι.

Με εντελώς fake news, σημειώνει το ΚΚΔ, γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης του Ανδρέα Σουτζιή, μόνο και μόνο επειδή είναι Ε/κ, με σκοπό να δημιουργηθεί φόβος σε όσους Ε/κ περνούν στο «βορρά» αλλά και σε όλους όσοι παλεύουν για την ειρήνη στην Κύπρο.