Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σπύρος μπιμπίλας

 

Ξεκίνησε η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο πρόεδρος των ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος για σεξουαλική βία κατά τριών γυναικών συναδέλφων του, του ζήτησε μετά τις πρώτες καταγγελίες να αποτρέψει γυναίκα να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του. «Πάρε την να μη μιλήσει» μου είπε. Τότε απογοητεύθηκα από αυτόν», είπε ο κ. Μπιμπίλας ο οποίος συνδεόταν με στενή φιλία με τον κατηγορούμενο και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν άτομο εξουσιαστικό που «τσιλιμπούρδιζε», γεγονός που, κατά τον κ. Μπιμπίλα, ο ίδιος ο θιασάρχης θεωρούσε φυσιολογικό.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του, που διεξάγεται σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο κ. Μπιμπίλας τόνισε πως βρίσκεται σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας της πολυετούς φιλίας που τον συνέδεε με τον κατηγορούμενο, ενώ προέτρεψε τον Πέτρο Φιλιππίδη να ζητήσει συγγνώμη: «Παρακαλώ τον Πέτρο, αν έχει δύναμη, να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια», είπε ο μάρτυρας.

Δίκη Φιλιππίδη - Μπιμπίλας: Ο Πέτρος είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει, η Νίνου το ήξερε (ΒΙΝΤΕΟ)