Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανατηφορο εργατικο ατυχημα

Εντατικές οι έρευνες για τη διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε χθες στη Λευκωσία με θύμα τον 64χρονο, Σωτήρη Αντωνίου.

Άλλος ένας συνάνθρωπος μας «έσβησε» στο μεροκάματο με τις αρμόδιες Αρχές να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να ρίξουν φως στα «σκοτεινά» σημεία του νέου θανατηφόρου.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στη 13:50 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή Παλλουριώτισσας, όπου ο 64χρονος εργαζόταν σε υπό ανακαίνιση κατοικία. Στην προσπάθεια του να κατεβεί από κινητή αλουμινένια σκάλα, από την ταράτσα κατοικίας που βρίσκεται δίπλα στην υπό ανακαίνιση κατοικία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο 64χρονος έπεσε στο έδαφος από ύψος τεσσάρων μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Επιθέωρησης, Ευαγγελία Τσουλόφτα, ανέφερε πως άρχισε η διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

«Η πτώση από ύψος είναι η συχνότερη αιτία των εργατικών θανατηφόρων», σημείωσε η κ. Τσουλόφτα.

Διερευνάται κατά πόσο έπεσε από την κινητή σκάλα ή από την οροφή, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις προκειμένου να έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

«Πρέπει εκ των προτέρων να εκτιμάται ο κίνδυνος, να καθορίζονται τα μέτρα, ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί και οι μέθοδοι εργασίας, αλλά, το σημαντικό είναι να εφαρμόζονται», είπε η κ. Τσουλόφτα.

Τόνισε την ανάγκη για να δημιουργηθεί κουλτούρα πρόληψης και ασφάλειας στον εργασιακό χώρο.

«Να συμπεριφερόμαστε προληπτικά και να αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους για να αποφεύγουμε αυτά τα λυπηρά γεγονότα», υπογράμμισε καταληκτικά.