Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βασιλιάς Κάρολος

Δύο ημέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ο Κάρολος ανακηρύχθηκε επίσημα ως νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια ιστορική τελετή στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου. 

Σε όλη τη χώρα ήχησαν κανονιοβολισμοί προς τιμή του νέου βασιλιά. Ο Κάρολος ο Γ' δήλωσε ότι συνειδητοποιεί βαθύτατα τις βαριές ευθύνες που αναλαμβάνει.

Χθες βράδυ ο Κάρολος ο Γ’ σε διάγγελμα του εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που χάραξε η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές. Τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2021 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο αξίας της πόλεως των Αθηνών, έκανε βόλτα στην Ερμού με τη βασιλική σύζυγο, και επισκέφθηκε την Κρήτη όπου χόρεψε πεντοζάλη.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα θα σπάσει μια παράδοση 262 ετών, καθώς η τελετή όπως η εκλιπούσα μονάρχης είχε αποφασίσει θα γίνει στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και όχι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. 

Αίσθηση προκαλεί βρετανικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο νέος βασιλιάς ζήτησε από το γιο του Χάρι να κρατήσει μακριά από το κάστρο όπου πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ τη σύζυγο του Μέγκαν.