Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεωφορεία
Φωτογραφία Αρχείου

Σε παρεξήγηση και τεχνικά ζητήματα αποδίδουν οι αρμόδιοι τα περιστατικά μαθητών που δεν τους επετράπη η επιβίβαση σε λεωφορείο λόγω της επιβατικής του κάρτας. Αναστάτωση προκλήθηκε από το περιστατικό, με τις οδηγίες των Δημόσιων Μεταφορών να είναι σαφείς και ρητές απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο Ανώτερος Λειτουργός Δημόσιων Μεταφορών, Ανδρέας Νικηφόρου, παραδεχόμενος πως είναι ενήμερος για το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής στα σχολεία, χθες Τετάρτη (07/09).

Σε έντονο ύφος ο κ. Νικηφόρου ξεκαθάρισε πως το Υπουργείο Μεταφορών έχει δώσει εδώ και καιρό σαφείς οδηγίες στις εταιρείες, πως κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, να μην κατεβάζουν κανένα μαθητή από το λεωφορείο. Είτε αφορά την κάρτα επιβίβασης, είτε ακόμη και για οικονομικούς λόγους. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως οι εταιρείες ενημέρωσαν με εγκύκλιο όλους τους οδηγούς τους.

Κάλεσε μάλιστα όποιον γονέα αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο, να επικοινωνήσει άμεσα με τις Δημόσιες Μεταφορές και να το καταγγείλει.

Από εκεί και πέρα αναφορικά με την κάρτα επιβίβασης, ο κ. Νικηφόρου σημείωσε πως απαιτούνται 24 ώρες για την ενεργοποίηση της, και ως εκ τούτου αυτός ήταν ο λόγος που δημιουργήθηκε η παρεξήγηση με το παιδί.

Γεγονός που κατά τον κ. Νικηφόρου είναι απαράδεκτο, και δεν πρέπει να επαναληφθεί.