Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στο τραπέζι θα καθίσουν αύριο Πέμπτη (08/09) τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού με στόχο την κατάρτιση του εμβολιαστικού πλάνου για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer που έφθασαν χθες στη Κύπρο. 

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, «κύριος στόχος είναι να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ άλλων με προσαρμοσμένα και μη εμβόλια έτσι ώστε να διασφαλιστούν ότι όλοι οι πολίτες προστατεύονται επαρκώς» 

Τα μονοδοσικά επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού διευρύνουν την ανοσία έναντι των αρχικών παραλλαγών αλλά και των υποπαραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον που προκαλούν ανησυχία. 

«Οι συστάσεις που υπάρχουν από το ECDC και EMA είναι ότι οι αναμνηστικές δόσεις θα πρέπει να απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια δεν αποκλείεται να χορηγηθούν και στα άτομα κάτω των εξήντα ετών ως τέταρτη ή τρίτη ενισχυτική δόση. 

Μέχρι στιγμής δικαίωμα για λήψη της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν τα άτομα άνω των εξήντα ετών ή πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ή σε άτομα που διαμένουν σε κλειστές δομές. 

Σημειώνεται πως χθες στην Κύπρο έφθασαν περισσότερες από σαράντα χιλιάδες δόσεις των νέων εμβολίων.