Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τσίρειο συναυλία

Κατάφορη παραβίαση της απόφασης της αρχής αδειοδότησης σταδίων, καταγγέλλουν τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Λεμεσού. 

Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στο Τσίρειο, σε συναυλία γνωστού καλλιτέχνη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Λεμεσιανών ομάδων, τα οποία υποχρεώθηκαν σε αυστηρό περιορισμό του αριθμού φιλάθλων για σκοπούς ασφαλείας, με την αρχή να επικαλείται ακαταλληλότητα των κερκίδων. 

Στη δυτική κερκίδα του Τσιρείου, βρέθηκαν χθες βράδυ περισσότεροι από 6.000 θεατές. Με τους εκπροσώπους του Απόλλωνα και της ΑΕΛ να κάνουν λόγο για εσκεμμένες αποφάσεις και για φιάσκο. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι

Κάποιοι κοροϊδεύουν τον φίλαθλο κόσμο του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και της Λεμεσού. Πως γίνεται να διασκεδάζουν για τέσσερις ώρες στην κατάμεστη Δυτική; Μιλάμε για αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Έχουν πρόθεση να πλήξουν το ποδόσφαιρο. Είναι μια εσκεμμένη απόφαση» 


Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΑΕΛ, Πλουτής Αβραάμ έκανε λόγο για

Μια μεγάλη κοροϊδία, προς τα Σωματεία της Λεμεσού αλλά και προς τον κόσμο της Λεμεσού και δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο. Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία δικαιολογία και κανένα ψέμα από τις Αρμόδιες Αρχές 

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις, ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, ισχυρίστηκε πως κατά την υπογραφή του συμβολαίου είχαν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις προς τους διοργανωτές, ενώ άφησε αιχμές και κατά της αρχής αδειοδότησης. 

Εμείς έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με τον όρο να τηρηθούν το πιστοποιητικό το οποίο μας παραχωρήθηκε από την αρχή αδειοδότησης το οποίο αποτελεί παράρτημα της συμφωνία και επισυνάπτονται επίσης και σχετική χάρτες που δείχνουν το 50%. Η απόφαση της αρχής αδειοδότησης κατά την άποψη μας είναι λανθασμένη

Η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων οχυρώνεται, πάντως, πίσω από τις συστάσεις που είχαν γίνει προς τους διοργανωτές της συναυλίας. 

Mε τον Πρόεδρο της Αρχής, Γιώργο Καρά να δηλώνει 

Εάν πήραν ρίσκο και δεν έλαβαν τις θέσεις των πολιτικών μηχανικών και έκαναν τη συναυλία ασχέτως των εκθέσεων των μηχανικών, δεν έχουμε λόγο εμείς. Είναι οι ίδιοι που πάνε και ζητούν από το κράτος λεφτά για στατική και αντισεισμική αναβάθμιση. Γιατί ζητούν από το κράτος λεφτά για αναβάθμιση των κερκίδων διότι θεωρούν ότι είναι επικίνδυνες 

Όχι σε δύο μέτρα και δύο σταθμά, σχολιάζει, εξάλλου, ο Δήμαρχος Λεμεσού. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Νικολαΐδη

Είναι ένα ζήτημα η ασφάλεια, είτε πρόκειται για φιλάθλους, είτε πρόκειται για μουσικόφιλους. Να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία του πολίτη

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης και οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα, κάνοντας λόγω για φαρσοκωμωδία.