Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχηγείο αστυνομιας

Εντός των ημερών θα υπάρξουν «ουσιαστικές εξελίξεις» που αφορούν στη μισθολογική αναβάθμιση των αστυνομικών, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι προσπάθειες για αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των μελών έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια και προς τούτο έχουν εκπονηθεί μάλιστα και επιστημονικές και αναλογιστικές μελέτες που καταδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος. Έκτοτε, προστίθεται, το θέμα είναι εγγεγραμμένο στους μηχανισμούς της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Αστυνομίας (Μ.Ε.Π.Α.) και "τα τελευταία δύο χρόνια οι διαβουλεύσεις και οι προσπάθειες για ικανοποίηση του αιτήματος έχουν εντατικοποιηθεί".

Ο Σ.Α.Κ. με τη συμβολή και της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., συνεχίζει να χειρίζεται το υψίστης σημασίας αυτό θέμα για τα μέλη, με κάθε σοβαρότητα και μακριά από ερασιτεχνισμούς, ακρότητες και λαϊκισμούς, συμπληρώνεται.

"Ο Σ.Α.Κ. και η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ διαβεβαιώνουν τα μέλη της Αστυνομίας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν ουσιαστικές εξελίξεις", αναφέρεται.

Καταλήγοντας, ο Σ.Α.Κ. και η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. απευθύνουν έκκληση προς όλα τα μέλη να περιβάλλουν με εμπιστοσύνη εκείνους που με συνέπεια αγωνίζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, "αγνοώντας εκείνους που έχουν συνηθίσει να οικειοποιούνται και να καπηλεύονται τα επιτεύγματα των άλλων".