Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπουργειο δικαιοσυνης

Σε συμβολική διαμαρτυρία θα προχωρήσει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «Ισότητα» έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 23 Σεπτεμβρίου, η ώρα 11:00 το πρωί, για τη μη αναβάμιση της μισθοδοσίας των χαμηλόμισθων αστυνομικών. 

Σε δηλώσεις του στο ant1live, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «Ισότητας», Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε πως προχωρούν σε διαμαρτυρία καθώς η Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν προέβη στα δέοντα για αλλαγή των κανονισμών που αφορούν τους χαμηλόμισθους των Σωμάτων Ασφαλείας για αναβάθμιση της μισθοδοσίας τους.

«Το σημαντικό είναι ότι πάρθηκε ομόφωνα αυτή η απόφαση. Θα κληθούν τόσο οι οικογένειες των χαμηλόμισθών αστυνομικών όσο και οι συντεχνίες της Δύναμης», υπογράμμισε ο κ. Λοϊζίδης.

Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «Ισότητας», είναι ότι πλέον οι Αστυνομικοί έχουν συνδικαλισμό και πρέπει τα αιτήματα τους να μπαίνουν κάτω και να προωθούνται.

Υπενθυμίζεται, πως ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος «Ισότητα» στις 11 Αυγούστου κοινοποίησε επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, με την οποία ζητούσε την αναβάθμιση της μισθοδοσίας των 4.000 χαμηλόμισθων Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν απωλέσει τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και 30% των απολαβών τους.

Στην επιστολή, σημειώνετο πως, η αναβάθμιση των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας είναι εφικτό να γίνει μέσα από τον προϋπολογισμό των 375 εκατομμυρίων ευρώ που λαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, είχε υπογραμμιστεί πως, ότι οι χαμηλόμισθοι οικογενειάρχες Αστυνομικοί έχουν φθάσει στα όρια τους, αφού εδώ και χρόνια βρίσκονται στον πάτο της μισθολογικής πυραμίδας, με τους νέους Αστυνομικούς να λαμβάνουν μηνιαίως 900 ευρώ βασικό μισθό.