Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θξυδρ

Αδυναμίες στην αναγνώριση και καταγραφή των αναγκών και την ετοιμασία των σχετικών εγγράφων διαγωνισμού, όπου θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, μεταξύ άλλων, μετρήσιμα στοιχεία εντόπισε η Ελεγκτική Υπηρεσία (ΕΥ) από τον έλεγχο του διαγωνισμού για αλλαγή/τροποποίηση υφιστάμενων υποσυστημάτων, ανάπτυξη νέων υποσυστημάτων και εγγύηση/συντήρηση/υποστήριξη του συστήματος TOMIS.

Σε ειδική έκθεση της για το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) η ΕΥ αναφέρει επίσης ότι από τον έλεγχο της διαδικασίας καταχώρησης οχήματος στο σύστημα του ΤΟΜIS εντόπισε αδυναμίες στη διαδικασία, καθώς και στην επιβεβαίωση της ορθότητας των δεδομένων.

Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (ΤΤΥ)

Επιπλέον, στην έκθεση της η ΕΥ αναφέρει ότι από τον έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων (ΠΣ) του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (ΤΤΥ) αδυναμίες στη λειτουργία των ΠΣ και στο περιβάλλον ελέγχου τεχνολογιών πληροφορικής του Τμήματος.

Σχετικά με το περιβάλλον ελέγχου τεχνολογιών πληροφορικής του Τμήματος, η ΕΥ αναφέρει πως εντόπισε «αδυναμίες σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης των τεχνολογιών πληροφορικής, της διαδικασίας αλλαγών και διαχείρισης προβλημάτων, καθώς και των δικλείδων ασφαλείας που υπήρχαν και εφαρμόζονταν στους τομείς της φυσικής ασφάλειας, της διαχείρισης προσβάσεων, της ασφάλειας δικτύου και επιχειρησιακής συνέχειας».

«Διαπιστώσαμε απουσία μηχανισμού τακτικής συμφιλίωσης ή/και συμφιλίωσης, στο τέλος του έτους, των υπολοίπων των εσόδων του κεντρικού λογιστικού συστήματος FIMAS με το επιμέρους μηχανογραφικό σύστημα «ΖΗΝΩΝ – SAP», προσθέτει.

Αναφορικά με την Έκθεση Καθυστερημένων Εσόδων του Τμήματος, η ΕΥ αναφέρει πως στις 31.12.2019 δεν περιλήφθηκαν χρεωστικά υπόλοιπα, τα οποία εμφανίζονται στο σύστημα «ΖΗΝΩΝ – SAP».

«Οι συμφιλιώσεις των τραπεζικών υπολοίπων έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση, η οποία ανέρχεται μέχρι και 255 ημέρες μετά από το τέλος της περιόδου όπου αντιστοιχούν», καταλήγει.