Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρουσος

Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου, της προσβασιμότητας και της συνδεσιμότητας των περιοχών της υπαίθρου με τα αστικά κέντρα αποτελεί μέρος της ανάπτυξης των ορεινών περιοχών, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος το βράδυ της Παρασκευής στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Εδεσμάτων και Προϊόντων Συμπλέγματος Ημιορεινών Κοινοτήτων Λεμεσού.

Ο κ. Καρούσος είπε ότι η κυπριακή ύπαιθρος αποτελεί ευλογημένο κομμάτι του φυσικού θησαυρού του τόπου μας και ως κυβέρνηση έχουμε καθήκον τη διαφύλαξη, προβολή και ανάπτυξή της. Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη εντόπισε εδώ και χρόνια την ανάγκη για στήριξη και προστασία της υπαίθρου και επιδίωξη του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η αναζωογόνηση των περιοχών της υπαίθρου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι  πρόσφορες συνθήκες για την προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών αλλά και νέων οικογενειών, για μόνιμη διαμονή και επαγγελματική δραστηριοποίηση.

Αναφέρθηκε στην υιοθέτηση το 2019 της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων, με στόχο να δοθεί πραγματική, ουσιαστική και άμεση στήριξη στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά και τουριστικά.

Ο προϋπολογισμός για την τριετία 2022-2024 για αναπτυξιακά έργα σε Κοινότητες της υπαίθρου και των ορεινών περιοχών ξεπερνά τα €370 εκατομμύρια, ποσό αυξημένο κατά €125 εκατομμύρια σε σύγκριση με την τριετία 2019-2021. Με τον προϋπολογισμό αυτόν, είπε, σημαντικά έργα οδικού δικτύου που αποτελούσαν πάγια αλλά και διαχρονικά αιτήματα των κατοίκων της υπαίθρου και των ορεινών Κοινοτήτων συνολικού ύψους €350 εκατομμυρίων μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης προς όφελος της ανάπτυξης των περιοχών αυτών.

Στην ομιλία του ο κ. Καρούσος διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και γενικότερα η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αποδεικνύει στην πράξη ότι βαδίζει δίπλα από την κοινότητά και υλοποιεί έργα για τις ανάγκες των πολιτών. 

«Είμαστε σίγουροι ότι μέσα από την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής του κόσμου της υπαίθρου, θα αποτρέψουμε την εγκατάλειψή της και θα αναδείξουμε τις περιοχές αυτές ως κέντρα πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μεταφορών.