Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα εντυπωσιακό βίντεο από τη στιγμή που μία τεράστια μεγάπτερη φάλαινα «σκάει» στο νερό και αρχίζει να κάνει «μακροβούτια» λίγα μόνο μέτρα μακριά από μία οικογένεια που κάνει καγιάκ.

Ο 45χρονος Ράιαν και ο 19χρονος γιος του Έινταν, περνούσαν ευχάριστες οικογενειακές στιγμές στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά, κάνοντας καγιάκ, την ώρα που μία μεγάπτερη φάλαινα, εμφανίζεται σχεδόν δίπλα τους κάνοντας συνεχόμενες βουτιές, κοπανώντας με δύναμη στην επιφάνεια του νερού.

Αρχικά ο Ράιαν και ο Εινταν άκουσαν από μακριά τον ήχο του θηλαστικού που πλησίαζε και ο Ράιαν άρχισε να τραβάει βίντεο για να απαθανατίσει τη στιγμή που η φάλαινα θα έπεφτε στο νερό. Αυτό που συνέβη όμως ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Το μεγαλειώδες ζώο βρόντηξε στην επιφάνεια του νερού τρεις διαδοχικές φορές μόνο λίγα μέτρα μακριά τους,

Μετά την τρίτη αναπήδηση, η φάλαινα υποχώρησε στο νερό και κατευθύνθηκε προς την ανοιχτή θάλασσα.

Ο Ράιαν και ο Εινταν κάθονταν έκπληκτοι μη μπορώντας να πιστέψουν το θέαμα που είχαν αντικρίσει. Η δύναμη με την οποία η φάλαινα έπεφτε στο νερό ήταν τέτοια που αν είχε πέσει πάνω τους θα τους είχε συνθλίψει.

«Ήμασταν τόσο σοκαρισμένοι και ταυτόχρονα τόσο ανακουφισμένοι που δεν μας συνέθλιψε και ήμασταν ασφαλείς» είπε ο Ράιαν και συμπλήρωσε: «Ημασταν συγκλονισμένοι και ευγνώμονες που ήμασταν τόσο κοντά σε ένα τόσο υπέροχο πλάσμα».

Η Βρετανική Κολομβία είναι γνωστή για τον μεγάλο πληθυσμό φαλαινών.

Πηγή: protothema.gr