Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιτροπη παιδειας

Την αντίθεση τους στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε αυτονόμηση των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εξέφρασαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

«Το θέμα με την πρόθεση των κυβερνώντων να εκχωρήσουν την διαχείριση των ΜΙΕΕΚ με αγορά υπηρεσιών σε κάποιους. Ανοίγει το παράθυρο ιδιωτικοποίησης των ΜΙΕΕΚ», είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.  

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρυσάνθος Σαββίδης, ανέφερε πως «είναι ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός από το 2012 και ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο από την ΕΕ που είχε απώτερο σκοπό να καταρτίσει άτομα σε επαγγέλματα τεχνικής φύσεως»

Από τη μεριά του ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης, επισήμανε πως «οι αλλαγές που προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας μας ανησυχούν και ζητήσαμε και θα υπάρξει ειδική συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας»

Παράλληλα ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Αντρέας Αποστόλου ζήτησε την προώθηση της ενιαίας εκπαίδευσης, η οποία αφορά την ένταξη των παιδιών με αναπηρίες και των αλλοδαπών, στην γενική εκπαίδευση.

«Θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να εφαρμόσει την σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία όπως την έχει κυρώσει το 2011, η οποία προνοεί το δικαίωμα του κάθε παιδιού με αναπηρία να έχει την στήριξη και τις εύλογες προσαρμογές», σημείωσε ο κ. Αποστόλου. 

Η Επιτροπή κάλεσε επίσης το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην προώθηση μέτρων για την ειδική εκπαίδευση.