Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο «πρόεδρος» της «κεντρικής επιτροπής προκηρύξεων διαγωνισμών» Χαλίς Ουρεσίν, γνωστοποίησε ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» (Kib – Tek) ακύρωσε τον διαγωνισμό για προμήθεια και μεταφορά 200.000 μετρικών τόνων καυσίμων, σύμφωνα με την «Αβρούπα», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Μιλώντας στον Σερχάτ Ιντζιρλί στο κανάλι SİM, ο Ουρεσίν είπε ότι ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί εντός 10 ημερών.

Ο Ουρεσίν είπε επίσης ότι κατά τη λήψη της απόφασης έλαβε υπόψη το «δημόσιο συμφέρον» και ζήτησε από τις εταιρείες να επικοινωνήσουν μαζί με την «αρχή ηλεκτρισμού» πριν υποβάλουν τις προσφορές τους. Δήλωσε επίσης ότι εκτός από τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό που έχει ακυρωθεί, στο νέο διαγωνισμό έχουν δυνατότητα συμμετοχής και άλλες εταιρείες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς περί «πιέσεων», δήλωσε ότι «υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που τηλεφώνησαν και έκαναν ερωτήσεις», αλλά υποστήριξε ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση από τον «πρόεδρο» και τους αρμόδιους «υπουργούς». Ο Ουρεσίν πρόσθεσε ότι η λεγόμενη αρχή ηλεκτρισμού θα συνεχίσει να προμηθεύει καύσιμα στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας «ανάθεση χωρίς διαγωνισμό» έως ότου ολοκληρωθεί η νέα διαδικασία.