Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ωγ

Η κόλλα άμεσης δράσης τύπου “Superglue” ALMAS με Barcode 8888299758473 που έχει εντοπισθεί στην κυπριακή αγορά περιέχει ψηλά ποσοστά χλωροφόρμιου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας που μεταδίδει το ΓΤΠ, το χλωροφόρμιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνη χημική ουσία, αφού μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και μακροχρόνιες βλάβες στη γονιμότητα και στο έμβρυο.

Είναι, επίσης, χημική ουσία ερεθιστική για τα μάτια και το δέρμα, τοξική σε περίπτωση εισπνοής και επιβλαβής σε περίπτωση κατάποσης. Για τους λόγους αυτούς, η χρήση του Χλωροφορμίου υπόκειται σε περιορισμούς, σημειώνεται. 

Σε πρόσφατη εκστρατεία ελέγχου που διενήργησε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στην κυπριακή αγορά, συλλέχθηκαν δείγματα κολλών άμεσης δράσης για διακρίβωση της περιεκτικότητας τους σε επικίνδυνες χημικές ουσίες (βενζόλιο, χλωροφόρμιο, τολουόλιο και 1,2 διχλωροαιθάνιο).

Μετά από εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ανιχνεύθηκαν στην  “Superglue” ALMAS , πέραν των ορίων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ικ876