Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρολίνα πελενδρίτου

Όπως δεν την είδαμε μας παρουσιάζεται η αθλήτρια της κολύμβησης Καρολίνα Πελενδρίτου. Η χρυσή Παραολυμπιονίκης μοιράστηκε μαζί μας αγαπημένες ασχολίες που έχει εντάξει στη ζωή της και τη συντροφεύουν ακόμη και στην προπόνηση της.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου έχει κάνει αμέτρητες φορές περήφανη την Κύπρο μας μέσα από τους αγώνες και τις διακρίσεις της. Από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, μέχρι και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, έχει ανέβει στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων έξι φορές στο σύνολο κατακτώντας 3 Χρυσά μετάλλια, 1 Αργυρό και 2 Χάλκινα, χαρίζοντας σε όλους μας τεράστια συγκίνηση, χαρά και στιγμές υπερηφάνειας. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, κατέκτησε το πρώτο της χρυσό στα 100μ. πρόσθιο της κατηγορίας SB13 με χρόνο 1:17:32 και χάρισε στην Κύπρο το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο που έλαβε ως χώρα.

Έχει στο ενεργητικό της πολλά παγκόσμια και Παγκύπρια ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ αγώνων, με διακρίσεις σε παγκόσμιους, πανευρωπαϊκούς, κοινοπολιτειακούς και άλλους αγώνες.

καρολίνα πελενδρίτου

Με ποια δραστηριότητα/χόμπι χαλαρώνετε στον ελεύθερο σας χρόνο;

Στον ελεύθερο μου χρόνο ακούω μουσική και παρακολουθώ τη μόδα, τις εξελίξεις της και εμπνέομαι από αυτήν δημιουργώντας διάφορους συνδυασμούς και στυλ.

καρολίνα πελενδρίτου

Πως προέκυψαν οι συγκεκριμένες ασχολίες;

H μουσική είναι κάτι που με συντροφεύει σε πολλές δραστηριότητες της ημέρας μου και πολύ περισσότερο την ώρα που κάνω ζέσταμα για την προπόνηση. Αλήθεια αν ήταν δυνατό θα ήθελα να ακούω μουσική και εντός νερού. Όσον αφορά τη μόδα μου αρέσει κάθε τι το ωραίο και καλαίσθητο και προσπαθώ να είμαι πάντα περιποιημένη. Είχα αρχίσει να παρακολουθώ εντατικά αυτό το κομμάτι γιατί το θεωρώ και πολύ δημιουργικό. Μερικές φορές δεν βλέπω αν κάτι μου ταιριάζει ακριβώς και ψάχνω αν έχει κάποια ατέλεια στο σύνολο μου. Πολύ συχνά ζητάω βοήθεια από κάποια φίλη μου που μπορεί να δει πιο καθαρά λόγω της όρασής μου. Επίσης μου αρέσει να ανακυκλώνω τα ρούχα που δεν φοράω πια και πολύ συχνά ψωνίζω από καταστήματα second hand καθώς με απασχολεί αρκετά το θέμα του περιβάλλοντος αλλά και το πώς η μόδα επηρεάζει τον πλανήτη μας καθημερινά λόγω της υπερκατανάλωσης.

καρολίνα πελενδρίτου
καρολίνα πελενδρίτου

Πόσο χρόνο από την καθημερινότητά σας αφιερώνετε για τη μουσική και τη μόδα;

Ιδιαίτερα μουσική ακούω αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Από την ώρα που θα ξυπνήσω θα βάλω μουσική, αν είμαι στο ταξί και πάω στην προπόνηση θα ακούσω μουσική, στο αεροπλάνο αλλά και το βράδυ που επιστρέφω στο σπίτι. Ακούω πολλά είδη μουσικής, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη διάθεση μου. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της προπόνησης ακούω κάτι έντονο και δυνατό για να μου δώσει ενέργεια και ενώ ντύνομαι ακούω μουσική, είναι παντού και πάντα.

Όσον αφορά τη μόδα, δεν είναι απαραίτητο ότι φοράω κάτι για να βγω και να πάω κάπου. Τα αθλητικά ρούχα έχουν πλέον αλλάξει, μπορείς να τα φοράς και εκτός αθλητικών χώρων και προπονήσεων και έτσι μπορώ και στην καθημερινότητα μου μέσω του αθλητισμού να υποστηρίξω αυτό το κομμάτι. Τα χρώματα και οι συνδυασμοί μου φτιάχνουν τη διάθεση και γενικά μου αρέσει να είμαι καλά με τον εαυτό μου ακόμα και όταν κάνω προπόνηση.

καρολίνα πελενδρίτου

Σε τι σας βοηθάνε οι συγκεκριμένες ασχολίες;

Η μουσική με ταξιδεύει, μου δημιουργεί εικόνες, με κάνει να συνδέω πολλές στιγμές της ζωής μου και μέρη που έχω πάει καθώς επίσης είναι συνδεδεμένη με πολύ σημαντικά γεγονότα που έζησα. Όταν κέρδισα το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο και το πρώτο χρυσό για την Κύπρο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μετά την απονομή όπου έγινε ο γύρος του θριάμβου, είχανε βάλει το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Ας κρατήσουν οι χοροί». Όποτε όταν ακούω αυτό το τραγούδι συγκινούμαι καθώς θυμάμαι το κατάμεστο ολυμπιακό αθλητικό κέντρο με τις κυπριακές και τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν και όλον τον κόσμο να τραγουδάει. Η μόδα με αποφορτίζει από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που καλούμαι να ξεπεράσω με το θέμα της όρασής μου. Μου φτιάχνει τη διάθεση πολύ!

καρολίνα πελενδρίτου

Έχετε κάποια ανάμνηση που συνδέεται με αυτές;

Οι στολές που φοράω στους αγώνες συνδέονται με όμορφες αναμνήσεις και στιγμές της ζωής μου. Μια ωραία ανάμνηση που έχω είναι με ένα μαύρο πριγκιπικό φόρεμα που έχω φορέσει την ημέρα που βραβεύτηκα με το Ανώτατο βραβείο στην Κύπρο.

καρολίνα πελενδρίτου

Η Καρολίνα Πελενδρίτου αυτήν την Πέμπτη 25 Αυγούστου έχει τα γενέθλιά της. Η ομάδα του Ant1 Live της εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και πολλές επιτυχίες!