Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιτροπος προεδριας φωτης φωτιου

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο Μarko Βlagojević.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα Διασποράς, καθώς και περαιτέρω τρόπους συνεργασίας της Διασποράς Κύπρου-Σερβίας.

Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας σε θέματα Διασποράς και σε απόφαση που λήφθηκε κατά την επίσκεψη του Σέρβου Υφυπουργού Εξωτερικών της Σερβίας στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2022, προγραμματίστηκε σειρά συναντήσεων εντός Αυγούστου και Σεπτεμβρίου για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε θέματα οργάνωσης της Διασποράς από το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας.

Επίσης, κατά τη συνάντηση ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον κ. Βlagojević για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες επίλυσης του θέματος των αγνοουμένων, ενός καθόλα ανθρωπιστικού θέματος. Είναι απαράδεκτο, τόνισε ο κ. Φωτίου, σχεδόν μισό αιώνα μετά, οικογένειες να αναμένουν απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Ο κ. Βlagojević εξέφρασε τη συμπαράσταση του, αφού και η χώρα του αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, το οποίο προκαλεί πόνο και δυστυχία στις δοκιμαζόμενες οικογένειες.

Ο κ. Φωτίου αναμένεται να επισκεφθεί τη Σερβία τον προσεχή Οκτώβριο, όπου θα έχει επαφές τόσο για τα θέματα των Αγνοουμένων, όσο και για θέματα Διασποράς.