Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ολομελεια βουλης βουλευτες

Τελειώνουν σε δέκα μέρες οι διακοπές των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και επιστρέφουν στα καθήκοντα τους. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ανοίγει ξανά τις πύλες της τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και από την επομένη αρχίζουν συνεδριάσεις οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εμπορίου, Εργασίας και Προσφύγων. 

Η Επιτροπή Εμπορίου θα αναλωθεί εξ ολοκλήρου στο νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία με στόχο να οδηγηθεί το συντομότερο στην Ολομέλεια. 

Ενώ η Επιτροπή Εργασίας έχει ενώπιον της νομοσχέδια για την προστασία των μισθών και την παροχή επιδόματος ασθενείας σε άτομα 63 ετών και άνω, που δεν αιτούνται σύνταξη και συνεχίζουν να εργάζονται, ενώ είναι προσωρινά ανίκανα για εργασία. 

Γεμάτη είναι και η ατζέντα στην πρώτη μετά τις διακοπές συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων. Με θέματα όπως ο τρόπος είσπραξης του τέλους 0,4% στις αγοραπωλησίες ακινήτων προς όφελος των προσφύγων. 

Με φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας όπως το νέο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα και τα εργοστάσια ασφάλτου, αναμένεται να ασχοληθεί και η Επιτροπή Περιβάλλοντος στις επερχόμενες της συνεδρίες. 

Με τον πρόεδρος της, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου να δηλώνει

Μας έχουν προετοιμάσει ότι προς το τέλος του Αυγούστου το τελικό σχέδιο, με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, να θυμίσω ότι τα παρακολουθούμε όλα πάρα πολύ προσεκτικά όλα τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία της φύσης 

Συνεδρίες έχουν προγραμματίσει επίσης στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου από τις επιτροπές θεσμών, εσωτερικών, νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 24 Αυγούστου συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή παιδείας για τις απολύσεις καθηγητών στην Αγγλική Σχολή.