Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξ0

Eνώπιον του Υπουργού Υγείας και των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής τέθηκε σήμερα το προσχέδιο του οδικού χάρτη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού το Φθινόπωρο και το Χειμώνα. Η σύσκεψη άρχισε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. 


Πάντως οι ειδικοί αναμένεται μέχρι την άλλη Παρασκευή να στείλουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους στον Υπουργό Υγείας , Μιχάλη Χατζηπαντέλα και στις 30 Αυγούστου θα συνεδριάσουν εκ νέου όπου αναμένεται να κλειδώσει ο οδικός χάρτης διαχείρισης της πανδημίας αλλά και το κεφάλαιο που αφορά τα σχολεία. Στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 


Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε σήμερα και το καυτό κεφάλαιο που αφορά σχολεία. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του  ΑΝΤ1,το σενάριο που κερδίζει έδαφος είναι η  επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες να γίνει με αρνητικό τεστ ανά χείρας, με ισχύ του, 48 ωρών.


Δεδομένη για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές άνω των δώδεκα ετών θα πρέπει να θεωρείται και η χρήση προστατευτικής μάσκας στις αίθουσες διδασκαλίας, όπως προνοεί και το σχετικό διάταγμα. 


Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή ο οδικός χάρτης είναι δώδεκα δακτυλογραφημένες σελίδες και περιλαμβάνει εννέα πυλώνες.

Μεταξύ των οποίων είναι:  
-Η στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης 
-Η ετοιμότητα των νοσηλευτηρίων σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων 
-Το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης 
-Η Αντιμετώπιση των long covid ασθενών 
 

|'
|¨"
κμ
"
[0-ι
ι0κ
ξ0
-['π
ι]-=
-['π