Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος

Ενώπιον του Υπουργού Υγείας και των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής τίθεται αύριο το προσχέδιο του οδικού χάρτη για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού το Φθινόπωρο και το Χειμώνα. 

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή ο οδικός χάρτης είναι δώδεκα δακτυλογραφημένες σελίδες και περιλαμβάνει εννέα πυλώνες. Μεταξύ των οποίων είναι:  

-Η στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης 
-Η ετοιμότητα των νοσηλευτηρίων σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων 
-Το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης 
-Η Αντιμετώπιση των long covid ασθενών 

Ψηλά στην ατζέντα θα βρίσκεται αύριο και το καυτό κεφάλαιο που αφορά σχολεία. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με αρνητικό τεστ ανά χείρας, με την ισχύ του, εάν δηλαδή θα είναι 24 ή 48 ωρών πριν το πρώτο κουδούνι, να αποφασίζεται τις επόμενες μέρες 

«Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε ευρεία μετάδοση του ίου πάλι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να γίνεται μια επιτήρηση στα σχολεία και αλλαχού όπου υπάρχει συγχρωτισμός ατόμων», σημείωσε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, δρ Πέτρος Καραγιάννης. 

Δεδομένη για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές άνω των δώδεκα ετών θα πρέπει να θεωρείται και η χρήση προστατευτικής μάσκας στις αίθουσες διδασκαλίας, όπως προνοεί και το σχετικό διάταγμα. 
 
«Η μάσκα για τα μικρότερα παιδιά αφαιρέθηκε από τους εσωτερικούς χώρους από ότι για μεγαλύτερα παιδιά και για τους ενήλικες, θα πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η επιδημιολογική εικόνα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς», επισήμανε ο δρ Καραγιάννης.  

Το Υπουργείο Παιδείας στο μεταξύ, προχωρά αύριο στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά φορητών συσκευών καθαρισμού αέρα για τις σχολικές αίθουσες. 

«Έχει αποσταλεί και η έκθεση πιλοτικού προγράμματος καθαρισμού αέρα στα σχολεία που διενεργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, θα κατατεθούν οι απόψεις και οι εισηγήσεις των μελών της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής», ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας συσκευές καθαρισμού αέρα θα τοποθετηθούν σε πρώτη φάση στα σχολεία των ορεινών κοινοτήτων.