Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ευλογιά των πιθήκων

Σε τέσσερα ανήλθαν τα κρούσματα της Ευλογιάς των Πιθήκων στην Κύπρο. 

Το Υπουργείο Υγείας τέθηκε εκ νέου σε συναγερμό εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα που αφορούν στη διαχείριση των ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών, με μόνη διαφορά αυτή τη φορά ότι το νέο κρούσμα δεν έχει ιστορικό ταξιδιού 

«Επιβεβαιώθηκε μετά από εργαστηριακή εξέταση που διενεργήθηκε από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Αναφοράς, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 46 ετών φέρει τα συμπτώματα της Ευλογιάς των Πιθήκων», δήλωσε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Καμπανάκι σήμανε και στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, η καλείται τώρα να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση των επαφών του 46χρονου, καθώς δεν αποκλείεται να προκύπτει ενδοκοινοτική διασπορά δεδομένου ότι ο άντρας δεν ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό. 
Σύμφωνα με τον κύριο Αθανασίου, «το συγκεκριμένο περιστατικό νοσηλεύεται σε πολύ καλή κλινική κατάσταση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου Αναφοράς, για παρακολουθήσει της κατάστασης της υγείας του». 

Όταν ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του 46χρονου, θα δοθεί το δικαίωμα στις στενές επαφές εάν το επιθυμούν να λάβουν το εμβόλιο κατά της Ευλογιάς των Πιθήκων. 

Να σημειωθεί ότι οι τρεις άντρες που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες θετικοί στην Ευλογιά των Πιθήκων, παραμένουν σε απομόνωση έως ότου να λάβουν επιβεβαίωση αποδέσμευσης από τον προσωπικό τους ιατρό.