Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κρηττου μαροττου

Αρχίζει σύντομα το έργο για τη δημιουργία Πάρκου στην Κρήτου Μαρόττου, με στόχο την αποπεράτωση το 2023, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Το πάρκο θα γίνει σε χώρο του κοινοτικού συμβουλίου και η συνολική δαπάνη προϋπολογίζεται στις 340.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σε χαιρετισμό της στο φεστιβάλ της Κρήτου Μαρόττου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως το έργο θα περιλαμβάνει τοπιοτέχνηση με πράσινο, πεζοδρόμους, σκίαστρα, χώρο στάθμευσης παιδότοπο και χώρους διευκολύνσεων. Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, το έργο θα προσφέρεται για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ως εκδρομικός χώρος.

Επεσήμανε επίσης πως στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 περιλαμβάνεται το ποσό των 180.000 ευρώ για την έναρξη και για το υπόλοιπο ποσό έγινε πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2023.

Επίσης ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. προωθείται έργο αναβάθμισης των δύο κρησφύγετων ηρώων του αγώνα 55- 59 που βρίσκονται στο χωριό, ώστε να προβάλλεται η ιστορία και να αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών από σχολεία και το ευρύτερο κοινό. Πρόσθεσε πως στο παρόν στάδιο έχουν εξασφαλιστεί οι πολεοδομικές άδειες και ότι εφόσον ωριμάσει το έργο θα ενταχτεί σε επόμενους ετήσιους προϋπολογισμούς. Με το έργο αυτό, συνέχισε, θα συντηρηθούν τα κρησφύγετα και θα εξωραϊστεί ο πέριξ χώρος με λιθόστρωση, δημιουργία μικρού μουσειακού χώρου και αναψυκτήριου.

Η Έπαρχος Πάφου σημείωσε πως κάθε χρόνο περιλαμβάνεται πρόνοια στους κρατικούς προϋπολογισμούς που αφορούν την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, περί τα 30.000 ευρώ για βελτίωση δρόμων της κοινότητας, ενώ, όπως είπε, ποσό γύρω στα 30.000 ευρώ διατίθεται για βελτίωση του δρόμου Κρήτου Μαρόττου – Άγιου Δημητριανού ( έγιναν σημαντικές εργασίες μέσα στο 2021), 30.000 ευρώ για τον δρόμο Κρήτου Μαρόττου – Κανναβιού και 5.000 για το δρόμο Κρήτου Μαρόττου – Αναδιού.

Είπε τέλος πως η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι πάντα δίπλα στο Κ.Σ. της Κρήτου Μαρόττου για περαιτέρω πρόοδο και αναχαίτιση της αστυφιλίας και εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ενδιαφέρον που παρατηρείται για νέες κατοικίες στην περιοχή.