Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δεκαπε

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν σήμερα στην ιερά μονή της Παναγίας του Κύκκου για να προσκυνήσουν τη Μεγαλόχαρη, αναλογιζόμενοι τις μεγάλες αξίες της Ορθοδοξίας, που είναι η αγάπη στον άνθρωπο και η αλληλεγγύη. 

Στη λιτάνευση, που ακολούθησε τη θεία λειτουργία, χιλιάδες χέρια πιστών άγγιξαν με πίστη και λατρεία τις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας, με προσευχή να κάνει το θαύμα Της και για τη μοιρασμένη Κύπρο. Προσκύνησαν τη Χάρη της και προσευχήθηκαν να τους απαλύνει από κάθε πόνο. 


«Δεν είναι μια πένθιμη εορτή αλλά μια χαρμόσυνη εορτή και τούτο γιατί με την κοίμηση της η Παναγιία δεν εγκατάλειψε τον κόσμο, αντίθετα μετατέθηκε στους ουρανούς και κάθεται στα δεξιά του μονογενούς γιού της, κάθεται δηλαδή τα δεξιά του θρόνου, του Θείου Λυτρωτή και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού και από εκεί πρεσβεύει για όλο τον κόσμο αδιαλείπτως», ανέφερε ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος. 

Η μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα. 
Στη ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου ανηφόρισαν άνθρωποι όλων των ηλικιών και τα μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς ήταν διάχυτα. 

Πολίτες δήλωσαν στον ΑΝΤ1: 
 

«Το τάμα το έχουμε κάθε μέρα. δεν περιμένουμε μια φορά τον χρόνο να έχουμε το Τάμα. Είναι το Πάσχα του καλοκαιριού, είναι η Παναγία η μητέρα του Χριστού, είναι μητέρα μας»

«Κάθε χρόνο είμαστε εδώ. είμαστε ταμένοι και ερχόμαστε κάθε χρόνο. έχε πάρα πολλά χρόνια. από την καιρό που ήρθε ο Μητροπολίτης Ταμασού, νεαρός στο Μοναστήρι»

«Ερχόμαστε συχνά, διότι το χωριό μου είναι ο Κάμπος. Ερχόμαστε προσκυνούμε στην Παναγία είναι η γιορτή της σήμερα» 

«Φέτος είχαμε η αλήθεια για το μωράκι μας»  


Πλήθος πιστών, συνέρρευσε το πρωί και στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορογιατίσσης στην Παναγιά της Πάφου, όπου της θείας λειτουργίας χοροστάτησε ο επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος. 
 «Η Παναγία μας είναι αυτή η οποία ένωσε τον ουρανό με τη Γη. Έχει γίνει η γέφυρα της οποίας ο Κύριος μας, ήρθε από τον ουρανό και έγινε άνθρωπος για να σώσει όλο τον κόσμο. Χρωστούμε πάνω από όλα τη σωτηρία μας και στον Κύριο αλλά και στην Παναγία», σημείωσε ο Επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος.  

Η συγκίνηση και η δύναμη της πίστης για τη Μητέρα όλων των ανθρώπων, αποτυπωμένη σε όλα τα πρόσωπα που κατέκλισαν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια. 

Πολίτες δήλωσαν: 


«Κάθε χρόνο είμαστε εδώ, έχουμε το τάμα μας, να προσευχηθούμε και να δείξουμε ευγνωμοσύνη στην Παναγία, να μας έχει καλά, γιατί η Παναγία για εμάς είναι το φως της ζωής. Είναι η μάνα όλου του κόσμου» 

 «Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε την Παναγία, την κοίμηση της. Είναι μεγάλη γιορτή για εμάς για όλο τον κόσμο της χριστιανοσύνης. Eίναι πολύ θαυματουργή η εικόνα μας εδώ στην Παναγία τη Χρυσορογιάτισσα και έρχεται πολλής κόσμος» 

«Να προσευχηθούμε, να πάρουμε τη χάρη της, ελπίζω όλος ο κόσμος να περνά ωραία τις διακοπές τους και ελπίζω η χάρη της να είναι δίπλα του μαζί του» 

«Για μας το μοναστήρι εδώ είναι ένας φάρος πνευματικός. Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, διότι βλέπω τόσο κόσμο να έρχεται εδώ  η ευλογία της Παναγίας βαίνει για όλο τον κόσμο» 


Την τιμητική τους είχαν και φέτος οι πλανοδιοπώλες που συγκεντρώθηκαν έξω από τις Μονές.   

 «Γίνεται πανηγύρι όπως κάθε χρόνο, μετά που δύο χρόνια εξαναήρθαμε πάλι στους παλαιούς μας ρυθμούς» επισήμανε πλανοδιοπώλης. 

Οι εορτασμοί για την Κοίμηση της Θεοτόκου περιλαμβάνουν το θάνατο και την ταφή Της, αλλά και την ανάσταση και τη μετάστασή Της στους ουρανούς δίπλα στον Υιό Της.