Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τραγωδια ηλιος

14 Αυγούστου 2005. Το μοιραίο Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος», ξεκίνησε το τελευταίο του ταξίδι στις 9 και 10 από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Πράγα, με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα.

Στις 10:30 το αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, αλλά δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον πύργο ελέγχου. Όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε επαφή, οι ελληνικές αρχές ενεργοποίησαν την προβλεπόμενη διαδικασία και διατάχτηκε να απογειωθούν πολεμικά αεροσκάφη για να εντοπίσουν το αεροπλάνο.

Δύο μαχητικά F-16 ήρθαν σε οπτική επαφή με το αεροπλάνο στις 11 και 18, ενώ αυτό πετούσε με τον αυτόματο πιλότο και διαπίστωσαν ότι ο συγκυβερνήτης ήταν αναίσθητος, ο κυβερνήτης δεν ήταν στη θέση του και είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα παροχής οξυγόνου με μάσκες.

Στις 12 παρά είκοσι οι πιλότοι των μαχητικών είδαν τον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου. Δεν πρόλαβε. Τα καύσιμα του αεροσκάφους τελείωσαν. Στις 12 παρά 10 σταμάτησε ο αριστερός κινητήρας και στις 12 ο δεξιός. Πέντε λεπτά αργότερα το αεροσκάφος συνετρίβη στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού.

Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 121 πρόσωπα, οι 115 ήταν επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ τους 22 παιδιά. Από το σημείο συντριβής ανασύρθηκαν 118 πτώματα, στο μεγαλύτερο μέρος τους απανθρακωμένα από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή.