Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σουβλα
*Φωτογραφία Αρχείου

Γεμάτη χαρά και ζωντάνια ήταν σήμερα όλοι οι εκδρομικοί χώροι στο Τρόοδος. Χιλιάδες εκδρομείς αναζήτησαν τη δροσιά και τον καθαρό αέρα στη σκιά των πεύκων της οροσειράς για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο ετοιμάζοντας την πατροπαράδοτη σούβλα.

Πολίτης έφτιαξε για το συνεργείο του ΑΝΤ1 που βρέθηκε στο σημείο ένα τσιατιστό.

Εεε ήρταμε σήμερα δαπάνω στα Πλατάνια, να κάμουμε τη σούβλα μας γιατί είμαστε αλάνια.  Εεε πάρτε νακκον υπομονή να πω τζιαιγω κανένα, είμαι τζιαιγω μερακλής πας τούτα τα κλεισμένα.

Το ψήσιμό της σούβλα πάντα θέλει μαστορκά. Για να βγει το σωστό αποτέλεσμα απαιτεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, με τους ψήστες που συναντήσαμε στον εκδρομικό χώρο να μας δίνουν τις δικές τους συμβουλές.

Οι συμβουλές που έδωσαν οι ψήστες:

Η καλή παρέα ρε φίλε μου, άμαν έσχιεις καλή παρέα ούλλα γίνουνται ρολόι.

Καλή παρέα τζιαι ποτό.

Το μυστικό της σούβλας είναι κομμάτι χοιρινό, πατάτα τζιαι η ρίγανη στην ώρα της.

Οι πρώτοι θαμώνες έφθασαν από νωρίς το πρωί ή ακόμα και από το βράδυ για να κρατήσουν μία σίγουρη θέση ώστε να ακολουθήσει αργότερα η υπόλοιπη οικογένεια.

Οι δηλώσεις πολιτών στον ΑΝΤ1:

Έσχιει που τα χτες που είμαστε δαμέ, εν σταματούμε να ψήνουμε ούτε να πίνουμε.

Δεκαπενταύγουστος στην Κύπρο, ξεκούραση, να φύγουμε λίγο από την καθημερινότητα που τα προβλήματα.

Ήρταμε να ψήσουμε σούβλα, να περάσουμε ωραία και να διασκεδάσουμε με την οικογένεια μας.

Ήρταμε στα Πλατάνια, τωρά που ελευθερωθήκαμε που τον κορωνοϊό, εύχομαι να παν όλα καλά, να ελευθερωθεί ο κόσμος τζιαι υγεία πρώτα απόλα.

Οι μαζικές εξορμήσεις πολιτών στα ορεινά προκάλεσαν, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στον αυτοκινητόδρομο Τροόδους-Λευκωσίας, μερική τροχαία κίνηση, ωστόσο, μετά από συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας επανήλθε στην κανονική ροή.