Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, στον τόπο παραμονής των διακοπών τους , αλλά και για προστασία της περιουσίας τους από επιτήδειους κατά τη διάρκεια της απουσίας τους από τον τόπο διαμονής τους , η Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα κατά τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου , με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο. Η αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να λαμβάνουν και οι ίδιοι μέτρα για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των κατοικιών και των καταστημάτων τους, καθώς και άλλης περιουσίας τους , ενόσω απουσιάζουν. 

«Θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι έχουν κλείσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και ότι έχουν αφαιρεθεί τα κλειδιά από της κλειδαριές ακόμη και από την εσωτερική πλευρά της πόρτας. Να μην αφήνουν εκτεθειμένα χρήματα κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή. Να θέτουν σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού ή το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εάν υπάρχουν και να ενημερώσουν άτομα της εμπιστοσύνης τους για την απουσία τους ώστε να ελέγχουν το σπίτι τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα», δήλωσε η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου, Μαρίνα Χριστοδουλίδου.

Λόγο της μαζικής μετάβασης του κοινού σε ορεινά θέρετρα και παραλιακές περιοχές, η αστυνομία εφαρμόζει ειδικά σχέδια δράσης , ενώ προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν περπατούν ή βρίσκονται σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους . 

«Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν περπατούν ή όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Χρήματα και πιστωτικές κάρτες να τοποθετούνται στις μπροστινές τσέπες των ρούχων και σε περίπτωση που μεταφέρουν τσάντα μα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει συνεχώς οπτική επαφή με αυτή», ανέφερε η κ. Χριστοδουλίδου.

Στο μεταξύ η αστυνομία προχώρησε χθες στην σύλληψη 25χρονου για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής. Συγκεκριμένα 58χρονος κατήγγειλε στις αρχές ότι από το συνεργείο επιδιόρθωσης ελαστικών που διατηρεί στη Λάρνακα, κλάπηκε περιουσία αξίας πεντέμισι χιλιάδων ευρώ. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας στο πλαίσιο των ερευνών , εντόπισαν σε παρακείμενο υποστατικό, μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας.