Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οχηματα
*Φωτογραφία Αρχείου

Θύμα διαδικτυακής απάτης φαίνεται να έπεσε αντιπροσωπεία εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων στη Λεμεσό, η οποία κατέβαλε €27,216 σε τραπεζικό λογαριασμό «φάντασμα» για συνεργασία που είχαν με αντίστοιχη εταιρεία που εδρεύει στο Μαρόκο.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος εταιρείας κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λεμεσού ότι έπεσε έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης σε δύο περιπτώσεις, κατά τους μήνες Ιουνίου και Ιουλίου του 2022.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία με την οποία συνεργάζονται και εδρεύει στο Μαρόκο, τους ζήτησε όπως προβούν σε πληρωμές δύο τιμολογίων, τα οποία αφορούσαν ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Ακολούθως, έλαβαν μήνυμα στο οποίο αναφερόταν ότι η πληρωμή θα έπρεπε να γίνει σε διαφορετικό λογαριασμό από αυτόν που πλήρωναν μέχρι τότε. Αφού πείσθηκαν στις 29 Ιουνίου και 11 Ιουλίου αντίστοιχα, προέβησαν σε δύο πληρωμές ύψους €17,834.62 και €9370,22 στο λογαριασμό που τους υποδείχθηκε σε τράπεζα στην Αγγλία.

Αργότερα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη συνεργαζόμενη εταιρεία, διαπίστωσαν ότι τα τιμολόγια δεν εξοφλήθηκαν και τα λεφτά κατατέθηκαν σε άλλο λογαριασμό που δεν είχε σχέση με αυτούς.

Η υπόθεση διερευνάται από ΤΑΕ Λεμεσού.