Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια λευκωσια

Πρωί Παρασκευής (12/08) και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σημαίνει συναγερμός μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πρόχειρο υποστατικό επεξεργασίας παλαιών ανακυκλώσιμων υλικών στην πρωτεύουσα. Η φωτιά ξέσπασε παρά την κοινότητα Μαρκί και τέθηκε υπό έλεγχο στη 13:05 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο υποστατικά με υλικά για ανακύκλωση έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές λόγω της πυρκαγιάς, ενώ οι φλόγες κατέκαψαν δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα.

Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ο ουρανός της πρωτεύουσας «σκεπάστηκε» από μαύρους πυκνούς καπνούς.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν τέσσερα Πυροσβεστικά Οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας, ένα πυροσβεστικό όχημα και μία υδροφόρα του Τμήματος Δασών και δύο φορητές πυροσβεστικές μονάδες της Υπηρεσίας Θήρας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες για πιθανή δράση τα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 κάνουν λόγο για ηχηρή έκρηξη στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο η έκρηξη συνδέεται με την πυρκαγιά.

Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1: 

 

πυρκαγια λευκωσια
πυρκαγια λευκωσια
πυρκαγια λευκωσια
pyrkagia
πυρκαγια λευκωσια
πυρκαγια λευκωσια
πυρκαγια λευκωσια
πυρκαγια λευκωσια
πυρκαγια λευκωσια