Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γατα σαβανας

Άρχισε ήδη η διερεύνηση των αιτιών θανάτου του γάτου Berton από την Αστυνομία. Η αγριόγατα απεβίωσε την περασμένη Τρίτη στον Ζωολογικό Κήπο της Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μετά από συνεννόηση του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Σαββίδη, η διερεύνηση από πλευράς Αστυνομίας για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία για τα Ζώα.

Αύριο η νεκροτομή 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έρευνα αρχίζουν και οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες με «φόντο» τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον θάνατο της γάτας Σερβάλ. 
Μάλιστα, το Κόμμα για τα Ζώα ζητά την ποινική δίωξη του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών από τον Γενικό Εισαγγελέα.
Το πρωί της Πέμπτης, αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή στη Λευκωσία, για να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου, στην παρουσία ανεξάρτητου ιδιώτη κτηνιάτρου εκ μέρους της κηδεμόνος του.

Διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα θα συνδιοργανώσουν διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η διαμαρτυρία έχει οριστεί για τις 11:00 το πρωί έξω από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, τον οποίο θα καλέσει να ασκήσει ποινική δίωξη στον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, «για τις μέχρι σήμερα εγκληματικές αποφάσεις και ενέργειες του ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου ετοιμάζει ήδη σχετικό υπόμνημα προς τον Γενικό Εισαγγελέα με κοινοποίηση προς τους Υπουργούς Γεωργίας και Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα ερωτήματα που προκύπτουν από την όλη συμπεριφορά των αρμόδιων υπηρεσιών από την μέρα εισόδου του γάτου στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι πολλά, και μάλιστα πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους, και γι' αυτό το Κόμμα για τα Ζώα θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.