Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γατα σαβανας

Σε διαμαρτυρία κατέρχεται την προσεχή Πέμπτη (11/08) το Κόμμα για τα Ζώα, με αφορμή το θάνατο του γάτου Berton, καλώντας τους πολίτες να συνδράμουν δυναμικά στο κάλεσμα τους.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του κόμματος, η διαμαρτυρία έχει οριστεί για τις 11:00 το πρωί έξω από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, τον οποίο θα καλέσει να ασκήσει ποινική δίωξη στον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, «για τις μέχρι σήμερα εγκληματικές αποφάσεις και ενέργειες του ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου ετοιμάζει ήδη σχετικό υπόμνημα προς τον Γενικό Εισαγγελέα με κοινοποιήση προς τους Υπουργούς Γεωργίας και Δικαιοσύνης.

To θάνατο του γάτου Berton, ανακοίνωσε το απόγευμα το Κόμμα για τα Ζώα. Με ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως για αυτή την εξέλιξη, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. 

Εδώ και μήνες το Κόμμα για τα Ζώα έδινε αγώνα για να επιστρέψει ο Berton στην κηδεμόνα του, ωστόσο, η κατάληξη δεν ήταν η επιθυμητή. 

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου και η κηδεμόνας του γάτου θα ζητήσουν άμεσα από τον Υπουργό Γεωργίας όπως κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, να είναι παρών και ιατροδικαστής. 

Ήδη έχουν γίνει διευθετήσεις και στην αυριανή νεκροτομή θα είναι παρών και ανεξάρτητος ιδιωτικός κτηνίατρος. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα ερωτήματα που προκύπτουν από την όλη συμπεριφορά των αρμόδιων υπηρεσιών από την μέρα εισόδου του γάτου στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι πολλά, και μάλιστα πολλές φορές αντικρουόμενα μεταξύ τους, και γι' αυτό το Κόμμα για τα Ζώα θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.