Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χιροσίμα

Οι καμπάνες ήχησαν και φέτος πένθιμα στην Χιροσίμα στις 08:15 το πρωί. 

Υπενθύμιση του ολέθρου κατά την 77η επέτειο από την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας, που οδήγησε στον θάνατο 140 χιλιάδες ανθρώπους. 

6 Αυγούστου 1945. Αμερικανικό βομβαρδιστικό ρίχνει την βόμβα «Little Boy» και ισοπεδώνει την Χιροσίμα. Ολοκληρωτική καταστροφή και θάνατος. 

Στο Πάρκο Ειρήνης στην Χιροσίμα πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή προς τιμήν των χιλιάδων νεκρών από τον βομβαρδισμό, που σημειώθηκε μόλις λίγο πριν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Παρών και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος έκρουσε κώδωνα κινδύνου για τη νέα κούρσα εξοπλισμών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προειδοποιώντας τους ισχυρούς του πλανήτη ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν θα έχει νικητές. 

Βγάλτε την πυρηνική επιλογή από το τραπέζι μια και καλή. Είναι η ώρα να επενδύσουμε στην ειρήνη. Προσέξτε το μήνυμα των επιζώντων. «Όχι άλλη Χιροσίμα, όχι άλλο Ναγκασάκι

Όπως κάθε χρόνο, μεταξύ των παριστάμενων στην ειδική εκδήλωση και επιζώντες του βομβαρδισμού. 

Το μήνυμά τους στις νεότερες γενιές, να μην ξεχάσουν ποτέ τον όλεθρο της ατομικής βόμβας. 

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida δήλωσε πως

Δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος και να χρησιμοποιήσουμε ξανά πυρηνικά όπλα

Τρεις ημέρες μετά τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, ακολούθησε η ρίψη δεύτερης ατομικής βόμβας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή τη φορά στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, με 75 χιλιάδες νεκρούς.