Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πραγματοποιείται αύριο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, η ετήσια αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου της κατεχόμενης από τους Τούρκους πόλης. 
Ο Δήμαρχος, Σίμος Ιωάννου, απευθύνει μέσω του ΑΝΤ1, κάλεσμα στου Βαρωσιώτες να δώσουν βροντερό παρών. 

«Καλούμε ξανά τον κόσμο της Αμμοχώστου να αφιερώσει 2-3 ώρες, να έρθει στην εκδήλωση να δείξουμε ότι η φλόγα της επιστροφής ακόμα είναι αναμμένη, δεν έχουμε παραδοθεί. Αυτό το οποίο υπάρχει τώρα, το στάτους κβο, δε μας βοηθά και ελπίζουμε ότι οι δυνατοί του κόσμου θα τηρήσουν αυτά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως και τώρα στην Ουκρανία για να μπορέσουμε εμείς οι Αμμοχωστιανοί και όλοι οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου. 

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών τους, πέραν από πολιτικά κόμματα και υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας, και προσφυγικά σωματεία και φορείς από την πόλη του Ευαγόρα. 

«Να δείξουμε ότι δε ξεχνούμε αυτές τις μέρες, τις ημέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου, ούτε ξεχνούμε την ημέρα που τα καραβάνια των συμπολιτών μας έφευγαν κατατρομαγμένα κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού», σημείωσε ο κ. Ιωάννου. 

Η φετινή εκδήλωση θα έχει και άρωμα νεολαίας, καθώς θα αρχίσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ετοίμασαν νεαροί Αμμοχωστιανοί, με μουσική, χορούς και προβολή βίντεο που ετοίμασαν μαθητές από όλη την ελεύθερη Κύπρο. 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν με ομιλίες οι Δήμαρχοι Αμμοχώστου και Δερύνειας και ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.