Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους

Σχεδόν δώδεκα ώρες διήρκησε η διαδικασία ανάκρισης της Διευθύντριας των Φυλακών ʼννας Αριστοτέλους, η οποία κλήθηκε να απαντήσει σε 160 ερωτήσεις, σε σχέση με την ποινική έρευνα που διεξάγει το ΤΑΕ Αρχηγείου, για τη διαρροή ενός διαβαθμισμένου εγγράφου, μέσω email προς τον Τύπο. 


Μεταξύ των αδικημάτων που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές εναντίον της είναι αυτό της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος. 

«Φαίνεται ότι αυτή η υπόθεση άρχισε να εξελίσσεται σε μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις για τις Αρχές. Φαίνεται ότι διερευνάται το έγκλημα του αιώνα. Μάλιστα συνεργάτες μας φαίνεται να καλούνται ακόμα και Σαββατοκύριακα», σημείωσε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους. 

Το email, το οποίο δημοσιεύτηκε μετά την καταγγελία της ʼννας Αριστοτέλους εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, αφορούσε στο σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές. 


Ωστόσο, το περιεχόμενο του φαίνεται να είχε διαρρεύσει και προηγουμένως, καθώς είχε δημοσιευτεί σε άλλη εφημερίδα σχετική απόρρητη αλληλογραφία μεταξύ της Διεύθυνσης των Φυλακών και της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου.

 
Με την Άννα Αριστοτέλους να διερωτάται γιατί δεν είχε αρχίσει ποινική έρευνα όταν είχε διαρρεύσει το συγκεκριμένο διαβαθμισμένο έγγραφο. 

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επειδή τόλμησα να καταγγείλω πράξη διαφθοράς και διαπλοκής εναντίον ανώτερου αξιωματικού, δέχομαι όλες αυτές τις χειρότερες συνέπειες, γιατί τα βάλαμε μαζί με το σύστημα», ανέφερε η κ. Αριστοτέλους. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον ΑΝΤ1, πως η διαδικασία γραπτής κατάθεσης της Διευθύντρια των Φυλακών διήρκησε όχι δώδεκα αλλά περίπου τέσσερις ώρες, με μια ώρα διάλειμμα. 
Ακολούθως, και αφού η Άννα Αριστοτέλους ολοκλήρωσε την γραπτή κατάθεσή της, πέρασε άλλες επτά ώρες στο ΤΑΕ Αρχηγείου επανεξετάζοντας την κατάθεση, μαζί με τους δύο νομικούς της συμβούλους, οι οποίοι την συνόδευαν, και κάνοντας διορθώσεις.