Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας θερμομετρο

Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η Κύπρος. Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας για υψηλές θερμοκρασίες. 


Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (03/08) μέχρι και τις 15:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.


Σύμφωνα με την Προειδοποίηση, η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού μέχρι το Σάββατο: 


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


Σήμερα, μετά τη διάλυση της αυξημένης χαμηλής νέφωσης και της τοπικής αραιής ομίχλης ή ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις απογευματινές κυρίως ώρες, θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα νότια παράλια παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Τοπικά, ιδιαίτερα κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται τοπικά να παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις και να σχηματίζεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη.


Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.