Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προσφυγόπουλα Ουκρανίας

Συνολικά 50 προσφυγόπουλα από την Ουκρανία συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, που ανέλαβε το Κέντρο Γλωσσών του ΤΕΠΑΚ με τη στήριξη του Κέντρου Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών «Ανδρέας Σοφοκλέους» (ΚΕΠΑΚΥ) και το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, στην τελετή ολοκλήρωσης του προγράμματος και σε κλίμα συγκίνησης, οι μαθητές, που προέρχονταν και από άλλες χώρες, παρουσίασαν στην ελληνική γλώσσα και στην ελληνοκυπριακή διάλεκτο, θεατρικό δρώμενο, τραγούδια και ποιήματα, με μηνύματα για ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο. 

«Η δράση αυτή αποτέλεσε μία συλλογική προσπάθεια, σκοπός της οποίας ήταν η στήριξη των προσφυγόπουλων από την Ουκρανία, καθώς και η εκ μέρους τους κατάκτηση βασικών επικοινωνιακών και πολιτισμικών δεξιοτήτων, στο ελληνοκυπριακό συγκείμενο, μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες», προστίθεται.

Προς επίτευξη του σκοπού, αναφέρει η ανακοίνωση, αξιοποιήθηκαν οι Νέες Τεχνολογίες και η παιγνιώδης μάθηση στη διδακτική πρακτική και οι μαθητές επισκέπτονταν συχνά  το CUTingEdge - An American Space, όπου συμμετείχαν σε διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες (ρομποτική, virtual reality games κ.ά.).