Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγριογατα σερβαλ

Τη δική του εκδοχή έδωσε με γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμος Λεμεσού αναφορικά με σημερινές αναρτήσεις που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με το αιλουροειδές που φιλοξενείται στον Ζωολογικό Κήπο της πόλης.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Λεμεσού ανέφερε ότι το αιλουροειδές είδους Σερβάλ από τα μέσα Μαίου φιλοξενείται στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού, μετά από παράκληση των αρχών. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Δήμος Λεμεσού, ο Ζωολογικός Κήπος παρέχει προσωρινά τις υπηρεσίες του για την φύλαξη του ζώου αυτού μέχρι να παρθεί απόφαση για το που θα μεταφερθεί.

Η παράδοση του συγκεκριμένου ζώου στον Ζωολογικό Κύπρο έγινε, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λεμεσού, εθελοντικά από την ιδιοκτήτρια μετά από προτροπή των αρχών και δεν θεωρείται κατάσχεση.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Λεμεσού σημείωσε ότι, η ιδιοκτήτριά έχει καθημερινή επαφή με το εν λόγω ζώο σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Ζωολογικού Κήπου.

«Χθες μετά από ανησυχία που είχε για το ζώο ζήτησε να το δει κτηνίατρος, όπως και έγινε. Αφού το εξέτασε, ένα από τα πράγματα που σύστησε προληπτικά ήταν η υποδόρια χορήγηση φυσιολογικού ορού. Δεν έγινε καμία αναφορά από τον κτηνίατρο για θερμοπληξία ή κάτι άλλο που να απειλεί την ζωή του ζώου», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Δήμος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους έδειξαν την ευαισθησία τους για το συγκεκριμένο ζώο.

Η ανάρτηση του Δήμου Λεμεσού:

αναρτηση δημου λεμεσου