Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυπρος τουρισμος θαλασσα

Ικανοποιημένος από την επιβατική κίνηση και την προσέλευση τουριστών, δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Στο 90% η πληρότητα των πτήσεων, ενώ με την επιβατική κίνηση να σημειώνει σε σχέση με πέρσι αύξηση της τάξης του 65%.

«Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι σε σχέση με την επιβατική κίνηση, αφού έχει ξεπεράσει ακόμα και τις καλύτερες μας προσδοκίες, ιδιαίτερα μετά και από την κρίση στο Ουκρανικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις κυρώσεις, επικρατούσε ανησυχία και προβληματισμός ως προς το κατά πόσον θα μπορούσε η Κύπρος να καλύψει το κενό που δημιούργησε η απώλεια των δύο μεγάλων αγορών.

Ο Υπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι:

Απ’ ότι φαίνεται έχει αναπληρωθεί σε κάποιο σημαντικό βαθμό το κενό που έχει δημιουργηθεί από τη ρωσική αγορά. Ξεπερνούμε το 80% της ανάλογης επιβατικής κίνησης του 2019 που ήταν η καλύτερη χρονιά από απόψεως επιβατικής κίνησης και τουρισμού.

 

Τον Ιούλιο, οι αφίξεις τουριστών ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, γεγονός που αφήνει μεγάλες προσδοκίες και για τον Αύγουστο. Αν αναλογιστεί κανείς τις ακυρώσεις πτήσεων και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε άλλα αεροδρόμια διεθνώς.

Ο Γιάννης Καρούσος δήλωσε ότι:

Στα αεροδρόμια στην Κύπρο δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση, γιατί το έχουμε προβλέψει, επομένως σε ότι αφορά την Κύπρο να μην ανησυχούν οι επιβάτες, το μόνο θέμα το οποίο μπορεί να προκύψει κάποιες φορές είναι όταν θα υπάρχει πάρα πολλή επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια μπορεί να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στη ροή αλλά είναι κάτι το οποίο το επιλύουμε.

 

Την καλή πορεία του τουρισμού, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με βάση δημοσίευμα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, η Κύπρος κατέγραψε 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμό σχεδόν πενταπλάσιο σε σχέση με πέρυσι. Με τους περισσότερους τουρίστες να είναι από τη Βρετανία και ακολουθούν οι Ισραηλινοί και οι τουρίστες από την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ελλάδα.