Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αυξημένες παραμένουν οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της Πάφου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, κυρίως από Κύπριους που παραθερίζουν σε παραλιακές και ορεινές περιοχές.

Αυξημένη κίνηση παρουσιάζεται καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας σε οργανωμένες παραλίες στους Δήμους Πάφου, Γεροσκηπου, Πεγειας και Πόλης Χρυσοχους, με τους πολίτες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα αλλά και φρέσκο ψάρι σε ψαροταβέρνες και εστιατόρια.

Την τιμητική τους τις μέρες αυτές έχουν και τα θαλάσσια σπορ, όπως ποδηλατακια, κανο, φουσκωτά και θαλάσσιοι τροχοί. Ενώ εκατοντάδες πολίτες απολαμβάνουν τις διακοπές τους και με μίνι κρουαζιέρες στη Χερσόνησο του Ακαμα και στην Πόλη Χρυσοχούς παρέα με συγγενείς και φίλους.

Λόγω των ψηλών θερμοκρασιών αρκετοί παραμένουν στη θάλασσα μέχρι αργά το βράδυ πίνοντας δροσιστικά ποτά.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι ψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την Κύπρο θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Με τις κίτρινες προειδοποιήσεις να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Οι ειδικοί προτρέπουν το κοινό να λαμβάνει μέτρα αυτοπροστασίας από τον καύσωνα, να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο και να καταναλώνει συχνά νερό και φυσικούς χυμούς.

Σε επιφυλακή βρίσκονται στο μεταξύ και οι υπηρεσίες πυρόσβεσης με το Τμήμα Δασών να καλεί το κοινό και ειδικότερα όσους εκδράμουν στα ορεινά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως με το άναμμα φωτιάς.