Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παραλια

Χτύπησε κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος. Η Κύπρος αποχαιρετά τον Ιούλιο με τη θερμοκρασία να μένει κολλημένη στους 40 βαθμούς κελσίου και τους πολίτες να επιλέγουν τις παραθαλάσσιες περιοχές για λίγες στιγμές δροσιάς και ξεγνοιασιάς.

Μεταξύ των παραλιακών μετώπων που είχαν σήμερα την τιμητική τους, και η παραλία Μακένζυ στη Λάρνακα, όπου βρέθηκε το μεσημέρι η κάμερα του ΑΝΤ1.

Δηλώσεις πολιτών που έσπευσαν να δροσιστούν στην παραλία:

«41 βαθμοί ότι πρέπει για θαλασσίτσα, όμορφα οικογενειακά με παρέα».

«Εν πάρα πολλή πυρά προσπαθούμε να δροσιστούμε λίγο».

«Πολλά ωραία, πολλά βραστό νερό, αρέσκει μου πάρα πολλά».

«Εν δροσιά δαμέ μια χαρά».

Η παραλία ασφυκτικά γεμάτη, με όσους δεν συμπαθούν το πρωινό ξύπνημα, να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρις ότου να βρουν μια διαθέσιμη ξαπλώστρα.

«Δυσκολευτήκαμε λίγο, περπατήσαμε κανένα 10λεπτο, μετά ήβραμε», ανέφερε πολίτης στην κάμερα του ΑΝΤ1, ενώ άλλος εξήγησε ότι έσπευσε στην παραλία νωρίς και γι’ αυτό δεν δυσκολεύτηκε να βρει ξαπλώστρα.

Αρκετοί από τους λουόμενους, πραγματοποίησαν τη διαδρομή Λάρνακα Λευκωσία για να δροσιστούν, αφού η ζέστη στην πρωτεύουσα ήταν αφόρητη.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας η υψηλότερη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα καταγράφηκε νωρίς το απόγευμα και συγκεκριμένα 4 λεπτά μετά τις 15:00, με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στους 41.2 βαθμούς κελσίου.

Δηλώσεις πολιτών που έσπευσαν στη Λάρνακα από τη Λευκωσία για να απολαύσουν το νερό:

«Παρά στους 41 βαθμούς της Λευκωσίας 1000 φορές στον υπέροχο αέρα της Λάρνακας και στην υπέροχή της θάλασσα».

«Ο πιο κοντινός προορισμός, τραβάς μιαν ευθεία και έρχεσαι».

Την τιμητική τους είχαν ως είθισται τα παιχνίδια στην άμμο καθώς επίσης και τα παγωτά.

Με 40αρια θα υποδεχτούμε και τον Αύγουστο.

Το τμήμα μετεωρολογίας εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο με ισχύ από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Αφού η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς κελσίου και στα υψηλότερα ορεινά τους 33.

Εικόνες από την ασφυκτικά γεμάτη παραλία στη Λάρνακα:

παραλια
παραλια
παραλια
παραλια
παραλια
παραλια
παραλια
παραλια